Account Manager
België

Batenburg Mechatronica (deel van de Nederlandse beursgenoteerde groep Batenburg Techniek / HQ Rotterdam (Nl) / > 900 medewerkers / omzet € 150mio) is een meedenkende, adviserende en innoverende business partner die gespecialiseerd is in het verbinden van mechanische en elektronische know how.

Zij vertegenwoordigen toonaangevende fabrikanten, maar beschikken eveneens over een goed geoutilleerde mechatronica productie afdeling. Door koppeling van diverse technieken maken zij het mogelijk om een hoogwaardig en nauwkeurige bouwsteen te maken voor hun relaties.

Batenburg Mechatronica biedt oplossingen aan op het gebied van elektronica componenten, thermal management, sensoren, man machine interfacing, weerstanden, IPC’s en vision componenten. Zij beschikken eveneens over een breed assortiment meet- en kalibratie instrumenten.

De organisatie telt 60 medewerkers en heeft 2 vestigingen: Rotterdam en Zaventem.

Wegens hun sterke groei wenst Batenburg Mechatronica haar commercieel team in België uit te breiden met een gemotiveerde en gedreven

ACCOUNT MANAGER

FUNCTIE

Als Accountmanager vertegenwoordig je het productenpakket van Batenburg Mechatronica in België. Je bent verantwoordelijk voor het behouden en vergroten van het marktaandeel en omzet. Je inventariseert klantwensen, verkoopt, adviseert en geeft technische ondersteuning op basis van jouw deskundigheid en die van je collega’s. Je bent daadkrachtig, ondernemend en houdt ervan om deals te sluiten. Tot jouw taken behoren o.a.:

  • Het zelfstandig verkopen van het Mechatronica productenpakket van: sensoren, thermische oplossingen, weerstanden, industriële pc’s en de nieuwste IoT oplossingen.
  • Het werven van nieuwe relaties en beheren van bestaande relaties.
  • Het opstellen van sales- en actieplannen die aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen en deze implementeren.
  • Het inventariseren van klantwensen en het aanbieden van klant specifieke oplossingen op basis van technische expertise.
  • Het voorbereiden van offertes in samenwerking met de binnendienst collega’s.
  • Het inspelen op technische ontwikkelingen bij de klant, leverancier en markt.

PROFIEL:

  • Je genoot een technische/technisch-commerciële opleiding (Bachelor/Master) richting elektrotechniek of bent gelijkwaardig door ervaring.
  • Je beschikt over meerdere jaren aantoonbare werkervaring in een technische salespositie en beschikt over kennis van elektronica bouwstenen en componenten.
  • Je hebt uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden.
  • Je bent van nature een daadkrachtig, oplossings- en resultaatgericht persoon.
  • Je bent een gedreven persoon en beschikt over een gezonde dosis ondernemerschap.
  • Je bent Nederlandstalig en hebt operationele kennis van de Engelse taal. Kennis van het Frans is een sterk pluspunt. 

AANBOD:

Een verantwoordelijke en uitdagende positie bij een vooraanstaande productspecialist met veel ruimte voor eigen initiatief.

Je komt terecht bij een financieel gezonde en stabiele onderneming, met een aangenaam en plezierig werkklimaat.

Een uitgebreid productenpakket en de aanwezigheid van veel kennis en expertise op vlak van bevestigingstechniek en logistieke oplossingen.

Een competitief salaris aangevuld met diverse extra-legale voordelen (firmawagen, groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, laptop, GSM, …). 

INTERESSE?

Stuur uw CV met motivatiebrief naar svd@addvalue.eu met vermelding van de referentie

SVD- 1712 – Accountmanager België.

Voor meer informatie, contacteer dhr. Stefan Van Dijck op +32 (0)496 05 89 56.