Coördinator/eindredacteur Engelstalig webplatform

De onafhankelijke Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw informeert, opinieert en reflecteert over culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in de Lage Landen, vormt voor Nederlandstalige en buitenlandse geïnteresseerden een venster op de cultuur van die Lage Landen en creëert een verbinding tussen de vele Nederlandssprekenden overal ter wereld. De Lage Landen, ooit omschreven door een Engelse dichter in de zeventiende eeuw als “This undigested vomit of the sea”, liggen in het hart van Europa, op het snijpunt tussen Noord en Zuid, de Latijnse en Germaanse wereld. 
Ons Erfdeel vzw lanceert in 2019 een Engelstalig webplatform van informatie, opiniëring, reflectie en kritiek over die Lage Landen. Het webplatform zal opereren in een netwerk met alle andere partners en spelers in de Vlaams-Nederlandse samenwerking en wil een betrouwbaar baken zijn van informatie en opiniëring voor alles wat reilt en zeilt in Vlaanderen en Nederland op cultureel en maatschappelijk gebied. 

Ons Erfdeel vzw zoekt voor deze creatieve en uitdagende opdracht een "COÖRDINATOR/EINDREDACTEUR ENGELSTALIG WEBPLATFORM".

Functieomschrijving
-    In nauw overleg met de andere leden van de kernredactie van Ons Erfdeel vzw coördineer je het nieuwe webplatform en ben je verantwoordelijk voor de volledige eindredactie van alle stukken.
-    Je bouwt hechte relaties uit met partnerorganisaties en stakeholders die hoogkwalitatieve inhoud kunnen aanleveren en je werkt actief aan de marketing van het platform.
-    Je geeft schrijfopdrachten aan een breed netwerk van auteurs-freelancers en bewaakt de kwaliteit van hun werk.
-    Je weet sociale media strategisch in te zetten om de inhoud van het platform maximaal bekend te maken bij specifieke doelgroepen.
-    Ten slotte word je betrokken bij de technische ontwikkeling van het webplatform en onderhoud je contacten met de platformbouwer.

Profiel
Opleiding : Universitair of gelijkwaardig door ervaring
Ervaring : minimaal 5 jaar ervaring als crossmediale webredacteur
Vaardigheden : 
- Zelfstandig kunnen werken, een team van medewerkers  kunnen aansturen en coördineren, sterke communicatievaardigheden en hoge kwaliteitseisen maken deel uit van je DNA.
- Grondige kennis van sociale media en het gebruik ervan.
- Kennis van data-analyse.
- Uitgesproken belangstelling voor en affiniteit met de cultuur, geschiedenis en de maatschappij van de Lage Landen.
- Talen : uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Contact
Stuur uw CV met motivatiebrief naar hdg@addvalue.eu met vermelding van de referentie -  HDG – 1804 – Redacteur/Coördinator

Voor meer informatie, contacteer Hans De Graef (0475/861545)